Presentatie Hartfalen voor huisartsen en praktijkondersteuners

Om van start te kunnen gaan met goede hartfalenzorg in de eerste lijn is onderwijs onmisbaar. Als bijdrage hieraan stelt NVVC Connect Hartfalen deze presentatie gratis beschikbaar. De presentatie, met meer dan honderd dia’s, duurt ruim anderhalf uur en heeft vier onderdelen:

  • Ziektebeeld
  • Diagnostiek
  • Ziekenhuis
  • Eerste Lijn

De presentatie kan gegeven worden aan verschillende doelgroepen: huisartsen, praktijkondersteuners of een combinatie daarvan. 

De presentatie is zo opgebouwd dat er eenvoudig dia’s weggelaten kunnen worden. Voor een doelgroep uitsluitend bestaande uit praktijkondersteuners zullen immers andere dia’s nuttig zijn dan voor een gemengde doelgroep met huisartsen en praktijkondersteuners. De presentatie bevat geen “opleukdia’s” . Deze kunnen door de presentator zelf worden opgezocht en toegevoegd.

Het geniet de voorkeur om de presentatie te geven door een (kader)huisarts en een cardioloog, de aanwezigheid van regionale hartfalenverpleegkundigen is wenselijk. Het kennen van elkaars gezicht zal zeker drempelverlagend werken voor eventueel overleg.

> Bekijk hier de presentatie als PDF (versie  november 2017)

Als u de presentatie als powerpoint bestand wil ontvangen stuurt u dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.