Carel Bakx HartVaatHagprijs 2016 voor Carolien Lucas

01-07-2016

C.Lucas Op 24 juni j.l. werd in Roermond de Carel Bakx HartVaatHagprijs uitgereikt aan Carolien Lucas, cardiologe uit het Alrijne ziekenhuis en een van de trekkers van Connect Hartfalen in de regio Leiden-Den Haag.

De prijs werd ingesteld door kaderartsen hart & vaatziekten verenigd in de HartVaatHag en bestaat uit een oorkonde en een symbolisch bedrag van 750 Euro.
Bij elk van de 7 inzendingen werd gewogen in hoeverre het voldeed aan de kenmerken: Een multidisciplinaire benadering , een wetenschappelijke insteek en een centrale rol voor de patiënt. Dit waren waarden die de werkwijze van Carel Bakx kenmerkten.

Carel Bakx was tot zijn overlijden op 1-1-2013 huisarts in Doesburg en als wetenschapper en docent  verbonden aan het Radboudumc te Nijmegen. Hij was een van de landelijk bekende experts op het gebied van Hart & Vaatziekten. Als huisarts was hij zeer betrokken bij zijn patiënten en zocht steeds de verbinding met de wetenschap en collega-specialisten. Hij heeft hiermee de hart- en vaatzorg in de eerstelijn  naar een hoger plan getild.

Initiatiefnemer Carolien Lucas van het Alphense hartfalenproject liep voor de troepen uit bij het komen tot een succesvolle samenwerking tussen huisartsen en cardiologen. De uitkomst was: De juiste zorg op de juiste plaats.