Nieuwsbrief november 2017

NVVC Connect Nieuwsbrief

Connect-stand op NVVC-congres groot succes!

We willen u hartelijk danken voor de enorme hoeveelheid input die we gekregen hebben bij onze Connect-stand op het NVVC najaarscongres op 2 en 3 november in Papendal te Arnhem. 
Voor elk van de drie pijlers van Connect stond een groot bord waar de aanwezigen op konden aangeven wat de stand van zaken was en wat de vervolgstappen voor Connect in hun regio zijn. Een groot succes zo bleek, want dit leidde tot veel interactie, gesprekken en enthousiasme! Velen van jullie hebben ons bezocht en voorzien van nieuwe input wat werd beloond met een Connect-powerbank. Veel dank daarvoor!

Connect AF – workshop
We nodigen u van harte uit voor de workshop Connect AF gehouden op woensdag 29 november aanstaande: Een goede start van Connect AF in uw regio: tips en ervaringen.


De workshop is van 14:45 tot 17:45 uur in het BCN vergadercentrum Utrecht Centraal (Catharijnesingel 48 te Utrecht). Tijdens deze bijeenkomst delen wij graag met u ervaringen en tips uit de gestarte regio’s die al deelnemen aan Connect AF. Wat zijn hun successen en zijn er mogelijk knelpunten? Daarnaast wordt u geinformeerd over de Dutch AF registratie.

U kunt online aanmelden t/m 26 november, als u na deze datum nog wil aanmelden kunt u telefonisch (030-2345000) informeren of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

U kunt zich aanmelden via dit inschrijfformulier.

Het programma van de workshop vindt u hier.


Connect AF – kick-off Amsterdam/OLVG
In Amsterdam is op 8 november 2017 door het Transmuraal Platform Amsterdam het startschot gegeven voor NVVC Connect atriumfibrilleren. De stedelijke transmurale afspraken werden in het bijzijn van vele huisartsen en cardiologen in het OLVG gelanceerd. Binnen dit project zijn uniforme afspraken gemaakt over de diagnostiek, helderheid over behandelopties, wanneer verwijzen en terugverwijzen tussen huisarts en cardioloog en ‘last but not least’ goede communicatie. Een intensievere samenwerking tussen cardiologen en huisartsen stimuleert snelle en juiste diagnostiek en het bepalen van de juiste behandeling voor de individuele patiënt wat de kwaliteit van zorg ten goede komt.

Connect ACS – Huisarts HART Week
Connect regio’s: Stimuleer uw huisarts om deel te nemen aan de Flashmob-studie tijdens de Huisarts HART Week!
In de week van 20 t/m 26 november vindt de Huisarts HART Week plaats, georganiseerd door de Universiteit Maastricht in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum, en gesteund door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, de Hartstichting, Ambulancezorg Nederland en de hart- en vaat kaderhuisartsen. Tijdens de Huisarts HART Week wordt aan alle Nederlandse huisartsen gevraagd om  patiënten te registreren die ze verwijzen met verdenking ACS. Hoe je z’n studie noemt? Een flashmob-studie. Kort en snel. Een patiënt is binnen 2 minuten geregistreerd. Het doel is om een goede klinische beslisregel voor huisartsen te ontwikkelen, gebaseerd op de Marburg Heart Score. Registreren kan dag en nacht. Op alle huisartsenposten en in de ambulances zullen registratieformulieren aanwezig zijn. Ook cardiologen kunnen actief meehelpen tijdens de Huisarts HART Week. Hoe dan? Door de verwijzend huisarts aan de telefoon te stimuleren om de patiënt die hij of zij verwijst te registreren, want tijdens een flashmob geldt: hoe meer deelnemers, hoe groter het succes.

Meer informatie is te vinden op www.huisartshartweek.nl

Connect HF – kick-off Connect Nijmegen-Boxmeer
De cardiologen uit de regio Boxmeer - Nijmegen, de  huisartsen uit de regio Boxmeer- Nijmegen en NVVC Connect nodigen u op dinsdag 21 november a.s.  van  17:00 – 20:10 uur uit voor de kick-off in Van der Valk Molenhoek.

Klik hier voor het programma van de kick-off bijeenkomst.

Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier.

Met vriendelijke groet,

Connect

Petra van Pol
Maarten-Jan Cramer
Martin Hemels
Ingrid van der Gun
Claudia van Gaalen

 

Vragen en/of opmerkingen
Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

☎ 030 234 5000
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

NVVC Connect Nieuwsbrief - Archief

NVVC Connect Nieuwsbrief november 2016

NVVC Connect Nieuwsbrief maart 2016