Impuls Hartzorg | Connect AF-HF

Impuls Hartzorg is het vierjarige landelijke programma van de NVVC dat van start is gegaan op 1 januari 2023. Het programma zet de beweging naar passende zorg versnelt in gang en zet in op het eerder opsporen en optimaal behandelen van patiënten met hartfalen en atriumfibrilleren. Vanuit de Impuls Hartzorg ondersteunt Connect tenminste 22 regio’s.

De Impuls Hartzorg wordt in samenwerking met de NHR, InEen, Harteraad, DCVA, de Hartstichting en Connect-regio’s uitgevoerd. Financiële ondersteuning aan Connect en de deelnemende Connect-regio’s wordt verleend door de Hartstichting en ZonMw vanuit de thematische samenwerking ‘Juiste Hartzorg op de juiste plek’ (JHOJP).

Ondersteuning door NVVC Connect

Op dit moment zijn 17 Connect-regio’s actief binnen het Impuls Hartzorg-programma. NVVC Connect begeleidt de deelnemende regio’s met de implementatie van de eigen regionale transmurale afspraken en stimuleert kennisdeling tussen de regio’s. Hierbij wordt sterk ingezet op het realiseren van een dynamisch landelijk leer- en verbeternetwerk waarin Connect-regio’s van en met elkaar leren door inspirerende voorbeelden en ervaren obstakels met elkaar te delen.

Impuls Hartzorg biedt handvatten en ondersteuning aan de regio’s bij het implementeren van zorg in de regio door:

  • Te ondersteunen in het inrichten van een PDCA-cyclus. Hierbij zijn indicatorensets beschikbaar, die inzicht kunnen geven in kwaliteit van de transmurale samenwerking.
  • Te ondersteunen bij het vormgeven van patiëntparticipatie (in samenwerking met Harteraad).
  • Het bieden van ondersteuning voor het in kaart brengen van data met betrekking tot optimaal behandelen (in samenwerking met InEen, NHR). Deze gegevens kunnen gebruikt worden als spiegelinformatie om van te leren.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de regio’s, bekijk hier de regiokaart. 

Aansluiten bij ons netwerk? 

Wilt u zich actief aansluiten bij het netwerk? Of bent u benieuwd hoe NVVC Connect hierbij kan ondersteunen? Stel uw vraag aan Anja de Bruin, programmaleider Impuls Hartzorg of Filipe Baltazar Santos, junior projectleider.

Anja de Bruin

Programmaleider Impuls Hartzorg

adebruin@nvvc.nl | 06 52 44 25 34

Filipe Baltazar Santos

Junior beleidsadviseur

fbaltazarsantos@nvvc.nl | 06 52 85 11 29

Partners

Het Impuls Hartzorg-consortium bestaat uit de volgende partners: