Projectleidersbijeenkomst Impuls Hartzorg | 23 november

‘Samen in beweging naar passende zorg'

Op 23 november jl. vond de 4e projectleidersbijeenkomst plaats in het Holland Heart House, waar we 11 Connect-regio’s, consortiumpartner Harteraad en het Zorginstituut mochten verwelkomen. Hier een beknopte terugblik:

Connect Regio’s in Actie
De 7 Connect-regio’s die in september 2023 een financiële impuls voor het Impuls Hartzorg-programma hebben ontvangen, presenteerden enthousiast hun implementatieplannen.

Zorginstituut Nederland & Connect Regio’s: Een Interessante Dialoog
In het 2e gedeelte verkenden we samen de transitie naar passende, mensgerichte zorg voor patiënten met atriumfibrilleren en hartfalen. Aan de hand van regionale praktijkvoorbeelden is een inspirerende dialoog gevoerd over wat transitie naar Passende Zorg betekent en op welke wijze de transitie – groot of klein – al plaatsvindt in de regio’s. Deze dialoog biedt ons tevens de mogelijkheid om het ZiNL te laten zien tegen welke (systeem)barrières de regio’s aanlopen. Wij blikken terug op een goede bijeenkomst. De verbindende factor is steeds weer de nieuwsgierigheid van regio’s naar elkaar. Het benadrukt het belang elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.