Regio’s

Overzicht NVVC Connect-regio’s

Hier vindt u het overzicht van de aangesloten NVVC Connect-regio’s. U kunt selecteren op aandoening, innovatie en betrokken zorgververleners. Benieuwd hoe de zorg in de verschillende regio’s is georganiseerd? Van elke regio is aanvullende informatie beschikbaar.

Bent u een zorgverlener en wilt u zich graag aansluiten bij het bestaande Connect-netwerk in uw regio? Of wilt u uw regio aansluiten bij NVVC Connect?

Filters
  • Aandoening

  • Eerder opsporen

  • Overige betrokken zorgverleners

  • Digitale zorg

Regio Friesland

NVVC Connect regio Friesland Hartfalen

Meer informatie
Regio Groningen – Noord Drenthe – Zuid Oost Friesland

NVVC Connect regio Groningen – Noord Drenthe – Zuid Oost Friesland Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Arnhem

NVVC Connect regio Arnhem Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Zwolle

NVVC Connect regio Zwolle Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Leiden-Den Haag

NVVC Connect regio Leiden-Den Haag Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Almere

NVVC Connect regio Almere Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Zuidwest-Friesland

NVVC Connect regio Zuidwest Friesland atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio NW Veluwe en Zeewolde

NVVC Connect regio NW Veluwe en Zeewolde Hartfalen & Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Tilburg

NVVC Connect regio Tilburg Hartfalen

Meer informatie
Regio Groningen-Drenthe

De provincies Drenthe en Groningen behoren tot de koplopers als het gaat om de organisatie van de zorg rond patiënten met hart- en vaatziekten: in beide provincies wordt dezelfde behandelprocedure gevolgd voor de beste kwaliteit van zorg voor de patiënt.

Meer informatie
Regio Bernhoven

NVVC Connect regio Bernhoven Hartfalen & Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Rivierenland-Tiel

NVVC Connect regio Rivierenland-Tiel Hartfalen

Meer informatie
Regio Nijmegen-Boxmeer

NVVC Connect regio Nijmegen-Boxmeer Hartfalen

Meer informatie
Regio Gorinchem

NVVC Connect regio Gorinchem Hartfalen

Meer informatie
Regio Apeldoorn-Zutphen

NVVC Connect regio Apeldoorn-Zutphen Hartfalen

Meer informatie
Regio Zeeland

NVVC Connect regio Zeeland Hartfalen & Atriumfibrilleren

Meer informatie
Regio Zoetermeer

Regio Zoetermeer start met het actualiseren van de RTA. De PDCA-cyclus omvat prescriptiedata antistolling en een enquête over atriumfibrillerenzorg. De regio participeert in het Connectproject ‘voorkomen van beroertes bij atriumfibrilleren’.

Meer informatie
Regio Gelderse Vallei

Regio Gelderse Vallei start met het actualiseren van de RTA en een aantal praktijken gaat een 1-lead ECG device (Kardia Mobile) gebruiken bij het meten van het hartritme in de ketenzorg. De PDCA-cyclus omvat prescriptiedata antistolling en een enquête over atriumfibrillerenzorg. De regio participeert in het Connectproject ‘voorkomen van beroertes bij atriumfibrilleren’.

Meer informatie
Regio Leiden

In regio Zuid-Holland Noord werken zorgaanbieders uit de 1ste, 2de en 3e lijn nauw samen aan regionale goed georganiseerde zorg voor mensen met (een risico op) een hartaandoening. Hierbij zijn het Alrijne Ziekenhuis, LUMC en eerstelijnsregio-organisatie Rijn en Duin betrokken.

Meer informatie
Regio Haaglanden

De regio Haaglanden werkt samen aan goede hart- en vaatzorg. Hierbij is de beste zorg in de beste setting het uitgangspunt. Wij werken nauw samen op het gebied van hartfalen, atriumfibrilleren, hart voor vrouwen, CVA/TIA, Perifeer arterieel Vaatlijden, Pijn op de Borst en hebben een multidisciplinair CVRM-expertteam (1e en 2e lijn).

Meer informatie
Regio Rotterdam-Rijnmond

Regio Rotterdam-Rijnmond streeft naar optimale zorgresultaten voor hartfalenpatiënten door de RTA te actualiseren en een up-to-date zorgpad te ontwikkelen, gericht op vroege herkenning van hartfalen en verbeterde behandeling.

Meer informatie
Regio Delft-Schiedam

Regio Delft-Schiedam gaat intensiever samenwerken om hartfalen sneller te herkennen en te behandelen, met meer nadruk op zorg op maat. De afspraken zullen gezamenlijk worden geactualiseerd en getoetst door 1e en 2e lijn (RTA) en patiënten zullen worden betrokken bij de besluitvorming. Het project gebruikt uitkomstindicatoren en een kwaliteitscyclus om de zorg te verbeteren.

Meer informatie
Regio Breda-Oosterhout

Regio Breda-Oosterhout streeft naar toegankelijke en hoogwaardige zorg voor AF- en HF-patiënten door de implementatie van regionale transmurale afspraken, waarbij de verpleegkundig specialist een cruciale rol speelt in het zorgproces.

Meer informatie
Regio Alkmaar

De regio Alkmaar streeft naar verbeterde zorg voor AF- en HF-patiënten door de samenwerking met huisartsenkoepels en VVT-organisaties te intensiveren. Dit wordt bereikt door de actualisatie van RTA’s en de implementatie van een kwaliteitscyclus, met als ultiem doel het realiseren van een zorgcontinuüm dat aansluit bij de behoeften van deze patiënten.

Meer informatie
Regio Zuidoost Brabant NHN

Het Nederlands Hart Netwerk (NHN) in Zuidoost Brabant is een samenwerking tussen zorgaanbieders, waaronder cardiologen en huisartsen, gericht op het verbeteren van de zorg voor patiënten met hartaandoeningen, zoals atriumfibrilleren (AF) en hartfalen (HF). Ze ontwikkelen en optimaliseren zorgtrajecten, inclusief screeningsprogramma’s voor AF en HF, om de juiste zorg op de juiste plaats te bieden.

Meer informatie
Regio Amstelland Meerlanden

In dit project zal regio Amstelland Meerlanden focussen op vroegtijdige opsporing door apotheek en huisarts, optimale behandeling met behulp van monitoring en preventie van hart- en vaatziekten en AF-ontsporing. Dit gebeurt door gestructureerde samenwerking tussen disciplines en patiëntbetrokkenheid op basis van ‘Positieve Gezondheid’.

Meer informatie
Regio Amersfoort

In de regio Amersfoort wordt een innovatieve meetmethode bij huisartspraktijken voor vroege detectie van atriumfibrilleren geïntroduceerd. Daarnaast wordt er intensief samengewerkt met eerstelijns- en nuldelijnszorg om de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren.

Meer informatie
Regio West-Friesland

Regio West-Friesland is een NVVC Connect regio op de aandoeningen Atriumfibrilleren en Hartfalen. De regio heeft een financiële impuls ontvangen vanuit de thematische samenwerking JZOJP voor de zorg rondom hartfalen.

Meer informatie
Regio West-Brabant

De regio West-Brabant heeft als doel om de juiste zorg op de juiste plek te bieden aan patiënten met hartfalen. Dit wordt bereikt door vroege herkenning van klachten, snelle diagnosestelling door cardiologen en effectieve samenwerkingsafspraken tussen zorgorganisaties, vastgelegd in de Regionale Transmurale Afspraak (RTA).

Meer informatie
Regio Utrecht

Regio Utrecht verbetert de zorg voor hartfalenpatiënten door regelmatige evaluaties op basis van data, waarbij zowel de samenwerking rondom de patiënt als de medicamenteuze therapie worden beoordeeld.

Meer informatie
Regio Twente

Regio Twente zet in op vroegtijdige opsporing in huisartspraktijken, een betere behandeling van atriumfibrilleren (AF) en hartfalen (HF) voor beroertepreventie en verbetering van de levenskwaliteit. Patiënten worden beter geïnformeerd via voorlichting en informatiekanalen en medicatieveiligheid wordt bevorderd.

Meer informatie
Regio Mijnstreek (ZO Limburg)

De regio streeft naar betere vroegtijdige herkenning van HF in de eerste lijn en naar de Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP) door het verminderen van doorverwijzingen naar de tweedelijnszorg en het stimuleren van terugverwijzingen naar de eerstelijn voor stabiele HF-patiënten. Dit wordt bereikt door een verbeterde samenwerking tussen zorgprofessionals en het vergroten van de patiëntenbetrokkenheid.

Meer informatie
Regio Maastricht

De regio Maastricht zet zich in voor het doorontwikkelen van de RTA atriumfibrilleren, waarbij extra aandacht wordt opgenomen voor het eerder opsporen van AF bij hoog risicopatiënten (65+ comoribiditeit) middel mHealth (PPG) in de eerstelijn, de ketenzorg 1e en 2e lijn en voor de rol van telemonitoring in de huidige AF zorg.

Meer informatie
Regio Deventer-Salland

Hartfalen: De regio streeft naar kwalitatieve en efficiënte zorg, met de nadruk op telebegeleiding en intensief opgeleide wijkverpleegkundigen. Samenwerking tussen Carinova, Deventer ziekenhuis en HDCO is essentieel voor optimale patiëntenzorg.

Atriumfibrilleren: Regio Deventer werkt aan de RTA en sluit zich aan bij NVVC Connect voor atriumfibrilleren, waarbij ze meedoen aan het Connectproject voor het voorkomen van beroertes.

Meer informatie
Regio ‘s-Hertogenbosch

De regio ‘s-Hertogenbosch is een NVVC Connect regio voor zowel hartfalen, als atriumfibrilleren. In september 2022 heeft de regio een financiële impuls ontvangen voor het realiseren van JZOJP voor atriumfibrilleren.

Meer informatie
Regio Amsterdam

Regio Amsterdam heeft als doel om atriumfibrilleren vroegtijdig op te sporen, AF-klachten te verminderen en complicaties zoals een CVA te voorkomen.

Meer informatie

Zoek hier op Connect regio, ziekenhuis of zorggroep:

Landelijk Connect-netwerk & programma's

Een NVVC Connect-regio bestaat uit minstens één ziekenhuis en één huisartsenzorggroep. In elke NVVC Connect-regio zijn vele zorgprofessionals betrokken: cardiologen, (kader)huisartsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, apothekers, praktijkverpleegkundigen, ambulancemedewerkers, wijkzorg en overige netwerkpartners.

Regio’s kunnen zich aansluiten bij het landelijke Connect-netwerk en deelnemen aan een of meerdere programma’s. Dit zijn:

Hoe u het beste kunt helpen

Het is simpeler dan u denkt. Check of uw regio al een NVVC Connect samenwerking heeft en de rest volgt dan vanzelf!